Monday, 10 August 2020

Bercadang Nak Tukar Templated Blog - Apa Kata Blogger?

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.


Bercadang Nak Tukar Templated Blog - Apa Kata Blogger? | Sebenarnya lama dah shida berhajat nak tukar templated blog shida ni, layout yang sekarang pun dah lebih 5 tahun shida guna. Orang tengok indah kadang-kadang tu sendiri tengok macam sakit hati hahaa ^_^ macam ada yang tak kena blog ni. Almaklumlah templated ni pun jenis yang lama, edit-edit sendiri guna coding. Itu dulu la pandai tengok koding.. laaa ni haaa takut pulak nak buka html sendiri heheeee~

Apa kata kawan blogger? okay tak shida tukar templated untuk jadikan blog lebih ringan, lebih responsive dan yang paling penting mesra alam (mesra seo). Tapi syarat dia kena warna biru hahaa..memang tak leh berpisah dengan warna lain rasanya setakat ni. Habis dengan rumah-rumah sendiri pun warna biru ^_^ nasib lah encik husben turut ajer hahaha.. Ermmm..perkara paling susah nak buat keputusan nak ubah template ni. Makan bulan juga shida duk fikir-fikir. Sambil-sambil tu ada je shida tengok templated free yang ada, okay je templated tu dan kebanyakkannya warna putih kan. Korang cari templated blog kat mana eh selain templated free dari blogger. Share link eh! kalau sudi, Thank you korang :)


14 comments:

  1. Banyak dah sekarang template yang responsive dan mesra seo. kalau akak suka template yang simple je. Tak mau serabut sangat. Yang jenis biasa saja pun cukup.

    Selalu tengok kat gooyaabitemplates

    ReplyDelete
  2. Tukar lah, ke lebih baik......mesra seo, dan paling utama sekarang mesra moblie...

    ready unutk 2-3 jam mengadap computer...hehe

    ReplyDelete
  3. hehe tak boleh berpisah dengan warna biru ya? hehe apa salahnya, biru itu kan warna tenang... sedap mata memandang

    ReplyDelete
  4. Kinah ni pun teringin jugak nak tukar template. Tapi bila tukar, ada je yang tak kena. Akhirnya pakai jugak template yang lama. Kinah biasanya tengok template dekat gooyabi template je shida

    ReplyDelete
  5. Yang sekarang tak berapa berat, ok je kalau saya bukak blog shida, kalau nak selamat, boleh upah orang yang mahir untuk tukarkan layout blog ;)

    ReplyDelete
  6. Sy tukar template blog sy guna website gooyabi je. Lawa2 template kt situ

    ReplyDelete
  7. betul ke ni? nanti menyesal hahahaa =p

    ReplyDelete
  8. Bagus juga kak tukar..lama dah templated kak pakai ni kan..

    ReplyDelete
  9. yahh u should hehe
    tukarla yang baru hehe macam sy pun baru jua ni tukar template tapi mau edit html sendiri tu nda pandai suda haha beli online responsive template ja^^

    ReplyDelete
  10. bagus tu tukar template yang mesra mobile, seo okay. kita tak tau sangat, biasa refer pada yang pakar jugak.. hehe

    ReplyDelete
  11. Okay jugak nak tukar template, asalkan ianya mesra SEO, mesra mobile dan responsive.. saya pun ikutkan nak jugak tukar template tapi malas nak hadap coding tue😂

    ReplyDelete
  12. Kadang2 teringin nak tukar tapi masa nak buat tu mesti pening juga 🤭

    ReplyDelete
  13. kita pula rasa macam nak tukar.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. ramai blogger dah bertukar design yang minimalist dan responsive. Fiza pun beli je skang dan edit ikut taste kita. Biasa beli kat etsy affordable price :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.