Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Friday, 28 August 2020

Kunci Kebahagiaan Hidup | Tazkirah Jumaat

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.

Kunci Kebahagiaan Hidup | Tazkirah Jumaat

JANGAN PERNAH MEMBENCI 
sesiapa pun walau ada yang menyalahi hakmu
JANGAN PERNAH BERSEDIH 
secara berlebihan, meskipun masalah memuncak
HIDUPLAH DALAM BERSEDERHANA
walaupun kamu serba ada
JANGAN MEMUTUS DOA
untuk saudara mukmin
PERBANYAKLAH MEMBERI
walaupun kamu tengah susah
TERSENYUMLAH
walau hatimu sedang menangis




10 comments:

  1. terima kasih shida diatas kata2 nasihat yg sgt bermanfaat ini.

    ReplyDelete
  2. sebagai manusia biasa yg cetek iman ni..kadang-kadang emosi ni cepat je mengatasi segalanya. bila dah terlanjur, tersedar baru menyesal. contohnya cepatnya nak melenting padahal benda boleh bawak bincang kot.

    ReplyDelete
  3. mengharap hati ni tak mau bersedih tapi, sentiasa bersedih, tak tahu kenapa :(

    ReplyDelete
  4. SENYUMLAH WALAU APA JUA KEADAAN.

    SALAM JUMMAT

    ReplyDelete
  5. Insha Allah, akan cuba dipraktikkan dalam kehidupan..

    ReplyDelete
  6. Baik..Semoga kita terus hidup bahagia dengan cara masing-masing. Janji bahagia

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.