Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 17 August 2020

Tukar Menu Tab Blog Shida Lebih Simple

Assalammualaikum wbt & Selamat Sejahtera.

sumber : google

Tukar Menu Tab Blog Shida Lebih Simple | Hari ni agak berkerah keringat otak tengok coding blog kat edit html tu. Ini baru edit Menu Tab shida belum start tukar template lagi hahaa ^_^ seperti tidak rela pula rasanya nak menghadap berjam-jam dengan coding yang colourfull dalam html tu @_@ Entah shida ni serabut pulak tengok menu tab sendiri, tengok orang lainnya elok kemas je kan. Harini usaha juga untuk kemaskini menu tab shida ni. Nak lebih simple tetapi bermanfaat.

Okay ini rupa menu tab yang sebelum diubah ya, agak panjang berderet semak pula shida tengok. Jadi shida tengok balik tutorial yang pernah shida update tahun-tahun dulu untuk diguna pakai semula. Godek sana godek sini cuba sana cuba sini macam-macam rupa pula yang keluar selepas preview hahaa cuak pun ada. Dah lama weh shida tak tengok edit html ni berpinar juga mata panda shida ni ^_^ Akhirnya berjaya juga Alhamdulillah macam mana okay ke?

Shida tak ubah color pun, just edit bagi kemas tak mau berderet link nak tayang kat menu tab ni. Dekat penjuru bahagian sebelah kanan shida letak menu search. Link-link kat menu tab yang panjang-panjang tadi dah shida combined masuk dalam tips & mores, so berderet lah link-link ajaib kat situ. Tak kisah lah asal tersorok sikit kan ^_^ so macam mana korang perubahan sikit setakat ni, pelan-pelan lah shida ubah sikit-sikit tapi warna tetap maintain ye harussssslaaa biru :) Kalau ada yang berminat nak buat menu tab macam ni boleh lah tengok link di bawah yang shida kongsikan. Lepas ni nak edit bahagian post pulak (rasa macam tak jadi je nak tukar template :p hahaaa)



10 comments:

  1. akk memang fail bab coding..mmg lama dah huhuhu tak tgk coding

    ReplyDelete
  2. selamat pagi isnin
    semoga sentiasa ceria

    ReplyDelete
  3. biru blog shida ni cantik, soft je mata memandang :D

    ReplyDelete
  4. nanti ammi nak cuba juga.

    Thanks ye bagi tips.. i follow u

    ReplyDelete
  5. Haah. Dah nampak lebih kemas. Itulah sy pon berpinar gak mata nak edit balik blog segala macam sebab interface dah lain je. Amik masa gak lahh. Bukan senang.

    ReplyDelete
  6. Lemah nak kena tukar2 yang berkaitan coding ni. huhuhu

    ReplyDelete
  7. Nampak lebih kemas, tapi masih comel...

    ReplyDelete
  8. dah kemas baru rasa tak semak kepala nak fikir kan. fiza pun tak sempat lagi nek mengemas blog apa yang patut. tunggu masa free lah baru buat.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.