Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 13 September 2020

Blog Berwajah Baru | Apa Kata Blogger?

 

Blog Berwajah Baru | Apa Kata Blogger? | Hai dan Assalammualaikum wbt semua, akhirnya korang blog shida bertukar juga. Setelah bertahun-tahun menahan perasaan itu akhirnya terluah juga. Amacam penampilan blog yang baru ini? menarik atau tidak menarik? Bagi shida template kali ini shida lebih berpuas hati. Tiba-tiba blog jadi sangat-sangat friendly, apa-apa tunggu balasan dari Mr. Google hahaa ^_^ 

3 hari shida mengambil masa untuk memilih try dan error pelbagai jenis template dan bila dah jumpa satu template yang sesuai dan friendly pula shida mengambil masa 2 hari untuk setting ke dalam blog. Banyak coding nak kena hadap. Selamba ja shida tukar time siang hari hahaa. Kalau ada yang perasan blog shida berubah-ubah sepanjang proses penyesuaian. Rasanya ini yang terbaik,alhamdlillah. So apa pendapat korang? ok ke blog shida dari segala segi, loading, viewing dan sebagainya?

Boleh dikatakan blog ni bukan 100% siap, ada beberapa perubahan akan shida buat lagi. Shida dalam memikirkan header blog nak create yang jenis macam mana. Shida nak header nampak menarik dan sesuai dengan template baru ni tapi simple haaaa macam mana tu hahahaa shida pun pening, lemau coding pun tak habis lagi korang ^_^

Blog masih bertemakan warna biru, minta maaf na shida dah cuba warna lain tapi alih-alih biru juga kita pilih, nak buat macam mana peminat tegar biru ni. Tapi penggunaan biru sedikit berbeza dari blog sebelum ni. Shida musykil sikit sebab view guna mobile dia macam bertukor kaler pulak, shida view macam kaler hijau ^_^ nanti korang tolong shida view eh! Ok lah itu sahaja nak update hari ni. Mata letih mengadap laptop sari suntuk. Shida nak blogwalking ke rumah korang! Thanks gais!


43 comments:

  1. nampak sweet n simple ni. kak mia punya maintain template lama... huhuhu tukar yang baru jadi error...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kak Shida. Namoak kemas blog Kak Shida. Memang Kak Shida sesuai ngan warna biru. Huhuhu. Tak dapat nak bayang kalau blog akak kaler lain. Kaler biru ni pon lembut je. Cantikk. Patut lah Akak takde lagi header. Ada header nanti lagi letupss akak. hehehe.Ni sy view guna laptop. Ta sure lak kalau guna phone mcm mana. Kadang kadang code blog ngan phone lain lain. Sebab tu jadi gitu kot akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..tq mira sudi komen.
      maybe la..sbb guna fone lain wane biru..mybe fone saya punya brightnes atau apa setting yg myebabkan view cmtu..tq :)

      Delete
  3. Saya pandang daripada telefon bimbit memang warna biru.
    Memang ringkas dan cepat dibuka.

    ReplyDelete
  4. Wah! cantik dan kemas blog akak kalini. Tahniah kakShida!

    ReplyDelete
  5. cantik and kemas... tapi biru .. hari tu pun biru kan?
    kak shida punya favorite color mmg biru eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa..zieya xtau lg yer..mmg kak shida peminat biru ye..harap maklum hehee :D

      Delete
    2. aaa il put it in mind, yg favorite kak shida is biru hehee

      Delete
    3. Ya zieya..lama dah..blogger2 lama semua tau dah kak shida punya version pasti akan semua biru hahahaa..smpai ade yg mncabar tukaq color lg ^_^

      Delete
  6. Cantik dan kemas Shida. More better dan up to date gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fiza..jenuh 3 hari try and error tau! naik pening hadap hahaha ^_^

      Delete
  7. waa, colour pun tenang jer. suka suka 💕

    ReplyDelete
  8. nampak kemas dan biru menenangkan :)

    ReplyDelete
  9. Okey, shida.cantik.kemas.akak buka kat hp ni, warna biru..

    ReplyDelete
  10. cantik dan kemas je kejadiannya

    ReplyDelete
  11. Template yg simple dan kemas untuk mobile view..tahniah.

    ReplyDelete
  12. Cantik lah blog baru kak Shida :) Nampak kemas. Saya pun baru-baru ni dua tiga kali tukar template hehehe , rasa tak puas dgn blog saya sebelum ni ja hahaha

    ReplyDelete
  13. Nice & simple... Memang uncle suka!

    ReplyDelete
  14. Suka... Cantik, kemas, loading laju dan simple..

    ReplyDelete
  15. akak pun dok berkira2 nak tukar baju blog akak tp tak tertukar2 lagi

    ReplyDelete
  16. Sha suka sangat template baru ni..sejuk hati tengokk

    ReplyDelete
  17. cantik shida template baru ni. nampak kemas. warna biru pun lembut je. nak baca entry pun tenang gitu.

    ReplyDelete
  18. Menarik dan kemas semestinyalah background putih bersih eh!

    ReplyDelete
  19. cantik la shida. Akak rasa macam nak tukar yang macam gini pulak.Hahah. Tapi Gooyabi punya templates banyak yang tak sesuai dengan blog akak.selalu dapat warning dari google. Akak tak tau pasaipa tak boleh masuk.

    Sebenarnya template sekarang tu pun akak bukan puas hati sangat. dah la kena update guna dashboard lama.Kalau update guna dashboard baru, view kat mobile jadi sekerat je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. shida pun bape kali tukar2 kak..jenuh juga nak cari yg terbest. CUma Mr. Google blm respon hahhaaa..lama benor nk review!

      Delete
  20. Simple but still cantik kebiru-biruan.. hihihi

    ReplyDelete
  21. Lama Cik TK tak blogwalking.. Sekali masuk sini, eh rupa dah lain.. simple dan cantik, kemas!

    ReplyDelete
  22. oh pemint biru rupanyaa..hehehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.