Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 22 November 2020

Penangan 11.11 Sale Shopee | Barang Apa Yang Dibeli?

Penangan 11.11 Sale Shopee | Barang Apa Yang Dibeli? | Assalammualaikum korang, sihat ke harini? Alhamdulillah shida masih diberi nafas untuk menjalani kehidupan harian sebagai seorang suri rumah sepenuh masa yang berkhidmat sepanjang PKPB ini. Suri rumah sepenuh masa ni kerja dia banyak tau, memasak, mengemas, berkebun, mengemop, menjemur, melipat, mengusik husben hahahaa 😂😂 Walau bagaimana pun kerja-kerja rumah ni selalu je buat kalau kena kerja pun tetap buat tau. Kerja rumah yang hari-hari wajib buat adalah memasak dan sapu rumah.

Bila memasak ni shida paling rungsing kalau nak kuali atau periuk ni menjadi satu punca bila nak masak tu akan menjadi satu punca masalah. Baru-baru ni shida beli set periuk tau (jenama biasa) guna dalam sebulan dua dia dah tunjuk satu masalah pada periuk tersebut. Periuk tu menunjukan tanda-tanda karat dan mula rasa was-was nak guna sebab risau nanti akan menjejaskan kesihatan kelak. Periuk yang lain-lain pun mudah hitam senang kata tak sedap mata memandang.

 
So kak Long shida mencadangkan guna Periuk Dessini ini, memandangkan masa 11.11 Sale Shopee ni saja intai Produk dari Dessini ni okay ada shocking sale! tunjuk dekat kak Long, kak Long kata grab lah sebab murah dari biasa. Terus shida beli periuk dessini 12 pcs free gift sarung tangan dapur merah tu. Baru dapat semalam, so belum cuba lagi mungkin esok boleh cuba try masak guna periuk ni kita tengok pi dia macam mana kan. 
 
Mesti ramai yang dah memiliki periuk ni kan, share lah pengalaman macam mana. Katanya tidak melekat dan tahan karat kan, tak sabar shida nak guna hahaaaa 😊😊 Sebenarnya shida order warna biru tau, datangnya warna maroon. Angin satu badan bila seller massage bagitahu dia dah pos tapi bukan warna biru, sedih mak nak 😅😅


17 comments:

  1. belum pernah ade pon periuk tu,tapi sesuailah kalau hadiahkn kat mak one day.hihiks

    ReplyDelete
  2. Wah periuk baru. Semakin semangat memasak la lepas ni. Warna ni pun cantik juga..

    ReplyDelete
  3. Pulangkan balik ke periuk? Kitorang periuk dari Korea jadi tidak guna Dessini.

    ReplyDelete
  4. Alamak boleh return tu salah warna. Ramai juga nampak yang membeli produk Dessini ni, famous rupanya ye. Nanti share review bila dah guna ya, terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Ada set periuk ni. Beli cara main kutu. Dah dapat, tapi belum pernah guna atas dapur. Rasa sayang pula sebab cantik sangat!

    ReplyDelete
  6. Bestnya shida beli one set terus. Brand bukan biasa biasa ni. Mesti kualiti terjaga. Warna dia pun cantik kan

    ReplyDelete
  7. Wah .lepas ni boleh memasak pakai periuk baru

    ReplyDelete
  8. byk org review tak melekat klu masak.. nt kak shida review tau.. betul ka tak

    ReplyDelete
  9. Pulak.. dah pos baru bagitau kaler maroon. aiyaaaa... tapi kann kaler tu maroon tu cantikk! feveret Cik TK hehehe...

    Masa 11.11 beli buku BigBadWolf je.. itu pun tak banyak. sikit ja..

    ReplyDelete
  10. Wah, bila ada periuk baru nie, makin rajinlah Shida ke dapur dan mencuba resipi baru

    ReplyDelete
  11. wahhh makin rajin masak la leps ni.hehe

    ReplyDelete
  12. eh mahal tak sis?menarik! memang nk cari gak yg satu set mcm tu

    ReplyDelete
  13. Semangat memasak tiba nanti dengan ada nya periuk baru.

    ReplyDelete
  14. cantik warna dia, tak pernah dengar pula periuk dessini ni.. ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  15. wahhh bole bikin semangat memasak ni hehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.